ARAB VA INGLIZ TILLARINING MORFOLOGIK TUZILMASIDAGI QIYOSIY LINGVISTIK TADQIQOT - Sultonova Nodiraxom Erkinjon qizi (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya. Ushbu ilmiy maqola arab va ingliz tillarining morfologik tizimlari orasidagi o‘xshashlik va farqlarni lingvistik nuqtai nazardan chuqur tahlil qilishga bag‘ishlangan. Maqolada har ikkala tilning grammatik xususiyatlari, ularning morfologik tizimlari, grammatika vositalarining shakllanishi, so‘z yasalish uslublari va ularning madaniyatlararo muloqotdagi o‘rni keng ko‘lamda ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari nazariy tilshunoslik, tarjimashunoslik, va xorijiy til o‘qitish sohalari uchun muhim ilmiy asoslarni taqdim etadi.