ЎЗБЕКИСТОНДА ДАВЛАТ ХАРИДЛАРИ ТИЗИМИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ - Қурбонов Мухиддин Абдуллаевич (World Scientific Research Journal, 2025)
Аннотация: Иқтисодиётнинг ажралмас таркибий қисмларидан бири бўлган давлат харидлари тизимига эътибор бериш, уни такомиллаштириш бўйича илмий изланишларни олиб бориш ва зарурий чора-тадбирларни амалга ошириш муҳимдир. Мазкур тадқиқот ишида Ўзбекистон Республикаси давлат харидлари тизимини ривожлантириш ҳамда тартибга солишнинг зарурати, унинг ҳуқуқий асослари, шунингдек давлат харидлари соҳасига оид халқаро тажриба ўрганилиб, мамлакатимизда бу борадаги мавжуд муаммо ва камчиликларни бартараф этиш юзасидан илмий-амалий таклифлар ишлаб чиқилди.