SOLIQ-BUDJET SIYOSATIDA QO’SHILGAN QIYMAT SOLIG’INING TUSHUMINI TAKOMILLASHTIRISH - Salimov Sherzod Baxtiyorovich (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Muhtaram Prezidentimizning 2022 yil 28 yanvardagi “2022-2026 yillarga mo‘ljallangan Yangi O‘zbekistonning taraqqiyot strategiyasi to‘g‘risida”gi PF-60-sonli farmoniga ko‘ra tasdiqlangan 2022-2026 yillarga mo‘ljallangan Yangi O‘zbekistonning taraqqiyot strategiyasi dasturida soliq  solish  tizimini  soddalashtirish  va soliq  ma’muriyatchiligini  takomillashtirish, QQS soliq to’lovchilar va xo’jalik sub’yektlar uchun soliq yukini  optimallashtirish va mexanizmlari yoritilgan.