DAVLAT BUDJETINING DAROMADLARINI SHAKLLANTIRISHDA FOYDA SOLIG’INING SALMOG’I - Salimov Sherzod Baxtiyorovich (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Hozirda davlat tomonidan xo’jalik sub’ektlarini rag’batlantirish uchun imtiyozlar berilishiga qaramay bevosita soliqlar budjetni daromadlarini shakllantirishda muhim o’rin egallamoqda. Ya’ni, bunda foyda solig’ining salmog’i soliq  tushumlarining asosiy qismini tashkil qilmoqda. Foyda solig’ining budjetdagi salmog’ida o’sishida olib borilayotgan soliq siyosati muhim ahamiyat kasb etmoqda.