KORXONALAR FAOLIYATINI BOSHQARISH SAMARADORLIGINI OSHIRISHDA MOLIYAVIY RESURSLAR TAHLILINI TAKOMILLASHTIRISH - G‘olibjon Quvvatov (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  xo‘jalik  yurituvchi  subyektlarning  moliyaviy resurslari,  ularning  turlari  va  xususiyatlari,  ulardan  korxona  faoliyatida  boshqaruv samaradorligini  oshirishning  o‘ziga  xos  xususiyatlari  va  moliyaviy  resurslar tahlilining jahon tajribasidan mamlakatimizda keng foydalanish bo‘yicha ayrim ilmiy taklif  va  tavsiyalar  keltirib  o‘tilgan.  Shuningdek,  korxona  moliyaviy  resurslari  va iqtisodiy holatini tahlil qilishda xalqaro tajribalardan keng foydalanish yo‘nalishlari keltirib o‘tilgan. Maqolada, korxona moliyaviy hisobotlarini tahlil qilish orqali uning kelgusi  davrlar  uchun  uning  qarzdorlik  holati,  moliyaviy  resurslarning  likvidliligi, to‘lovga qobiliyati va faoliyatning rentabelligini doimiy tahlil va nazorat qilib borish imkoniyatlarini kengaytiradi.