ЖОРИЙ АКТИВЛАРНИ БОШҚАРИШДА ТИЗИМЛИ ЁНДАШИШНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШНИНГ МУҲИМЛИГИ - У.А. Нурманов (World Scientific Research Journal, 2025)
Аннотация. жорий активларни самарали бошқариш бошқарув ходимлари учун мураккаб ва масъулиятли вазифадир. Ушбу тезисда корхонанинг жорий активларини таҳлил қилиш воситалари ўрганиб чиқилган ва жорий активларни бошқаришда тизимли ёндашиш алгоритми тақдим этилган. Ушбу алгоритмдан фойдаланиш орқали жорий активлар айланишини тезлаштиришга, кассадаги фарқни камайтиришга ва корхонанинг тўлов қобилиятини оширишга ёрдам беради.