MAHALLIY VA GLOBAL MIQYOSDA JINOYATLARNI PROGNOZLASHTIRISHNING ISTIQBOLLARI - Ismatov Olimjon Shuxrat o‘g‘li (World Scientific Research Journal, 2025)
Maqolada mahalliy va global miqyosda jinoyatlarni prognozlashtirishning istiqbollari olimlarning fikri asosida nazariy jihatdan tahlil qilingan. Shuningdek, jinoyatlarni kriminologik prognozlash tizimi va jinoyatlarni oldini olish bo‘yicha AQSh va Xitoy davlatlari tajribasi o‘rganilgan. Rivojlangan davlatlar tajribasi asosida O‘zbekistonda jinoyatlarni oldini olish tizimini takomillashtirish bo‘yicha tavsiyalar berilgan.