ADABIY TAHLIL VA BADIIY MATN STRUKTURASINING O‘RGANILISHI - Savrixon Abdurasulxonova Rayimxon qizi (World Scientific Research Journal, 2025)
Mazkur maqolada adabiy tahlil va badiiy matn strukturasini o‘rganishning nazariy va amaliy asoslari yoritiladi. Adabiy tahlil adabiyotshunoslikning muhim yo‘nalishi bo‘lib, asarning janri, mavzusi, syujeti, obrazlari va uslubiy xususiyatlarini o‘rganishga xizmat qiladi. Tadqiqotda badiiy matnning ichki tuzilishi, kompozitsiyasi va semantik jihatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy adabiyotshunoslikda qo‘llanilayotgan interfaol va innovatsion metodlar orqali badiiy matnni tahlil qilish yondashuvlari muhokama qilinadi.