DAVLAT FUQAROLIK XIZMATI VA GERALDIKA SOHASINI RIVOJLANTIRISH - Abdumajitov Asliddin Kamoliddin o’g’li (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada davlat fuqarolik xizmati tushunchasi va uning o`ziga xos  xususiyatlari, shuningdek geraldika  tushunchasiga doir tahlillar bayon qilingan. XXI asrda davlat boshqaruvining samaradorligini oshirish muhim masalalardan biriga aylandi. Davlat fuqarolik xizmati davlat organlarining asosiy ustunlaridan biri bo‘lib, u davlat siyosatini amalga oshirish, qonuniylikni ta’minlash hamda aholiga sifatli davlat xizmatlarini ko‘rsatish uchun javobgardir. O‘zbekiston Respublikasida ham ushbu soha izchil isloh qilinib, zamonaviy boshqaruv tamoyillariga moslashtirilmoqda. Ushbu maqolada davlat fuqarolik xizmati tizimi, uning huquqiy asoslari, dolzarb muammolari va rivojlantirish mexanizmlari atroflicha tahlil qilinadi.