TA’LIM HAMMA UCHUN: INKLYUZIV TIZIMNING AFZALLIKLARI VA AMALIYOTI - Maxmudova Muborak (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada inklyuziv ta’lim tizimining mohiyati, uning asosiy afzalliklari va amaliy qo‘llanilish usullari tahlil qilinadi. Inklyuziv ta’lim barcha o‘quvchilarga, ularning jismoniy, aqliy yoki ijtimoiy imkoniyatlaridan qat’i nazar, teng sharoitda ta’lim olish imkoniyatini yaratadigan tizim sifatida ko‘rib chiqiladi. Maqolada inklyuziv ta’limning pedagogika, maktab infratuzilmasi va jamiyatdagi ahamiyati yoritilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, inklyuziv ta’lim yondashuvi ta’lim sifatini oshirish, ijtimoiy integratsiyani kuchaytirish va o‘quvchilarning mustaqillik darajasini oshirishga xizmat qiladi.