КАДРЛАРНИ ҚАЙТА ТАЙЁРЛАШ ВА УЛАРНИНГ МАЛАКАСИНИ ОШИРИШ ТИЗИМИГА СУНЪИЙ ИНТЕЛЛЕКТ ТЕХНОЛОГИЯЛАРИНИ ҚЎЛЛАШ - Эргашева Шохида (World Scientific Research Journal, 2025)
Аннотaция. Ушбу мақолада сунъий интеллект тушунчаси, мазмун-моҳияти, унинг дунё бўйича тарқалиши ҳамда кадрларни қайта тайёрлаш ва уларнинг малакасини ошириш тизимига сунъий интеллект технологияларини қўллашнинг афзалликлари, шу билан бирга салбий жиҳатлари ёритиб берилган. Бир қатор хорижий давлатлар, жумладан, АҚШ, Буюк Британия, Хитой тажрибаси билан қиёсий-ҳуқуқий таҳлил қилинган. Назариётчи олимларнинг илмий-доктринал қарашлари келтирилиб илмий мунозарага киришилган. Сунъий интеллектни жорий этиш билан боғлиқ Ўзбекистон Республикасида янги қабул қилинган норматив-ҳуқуқий ҳужжатлар таҳлил қилинган.