XORAZM VILOYATI SHAROITIDA TERMITLARNI TARKALISHI VA ULARGA KARSHI KURASH CHORALARI - Latipova Dildora Madiyorovna (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Xorazm viloyati sharoitida termitlarning tarqalishi, ularning hayot tarzi, ekologiyasi, tarqalish mintaqalari va ularga qarshi kurash usullari chuqur o‘rganilgan. Termitlarning tabiiy yashash muhitlari, oziqlanish manbalari va ularga qarshi kurashishning kimyoviy, biologik hamda mexanik usullari qiyosiy tahlil qilingan. Shu bilan birga, tadqiqot natijalari asosida Xorazm viloyatida termitlarga qarshi samarali kurash choralari taklif etiladi.