YONG`INLARNI KELIB CHIKISH SABABLARI VA ULARNI BARTARAF ETISH - Atadjanov Rustam Marksovich (World Scientific Research Journal, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada yong'inlarning kelib chiqish sabablari va ularni bartaraf etish usullari o‘rganiladi. Yong‘inlar nafaqat moddiy zarar keltiradi, balki ekologik muhitga ham salbiy ta’sir ko‘rsatadi. Maqolada yong‘inlarning oldini olish, ularni o‘chirish va xavfsizlik choralarini tashkil etish bo‘yicha tadqiqotlar tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari yong‘in xavfsizligi sohasidagi yangi yondashuvlar va takliflarni aniqlashga yordam beradi.